Webellis

Időnként rácsodálkozom, milyen klassz dolgok vannak a neten. Máskor meg eszembe jut, hogy lehetne jobban is csinálni.

Friss topikok

Dobozos és egyedi szoftverekkel a vállalkozások óceánján

2018.02.27. 17:10 Hory977

navigare.jpgNavigare nevesse est, vivere non est necesse. Pompeius noszogatta így Szicíliában azokat a hajósokat, akiknek nem fűlött a foga a viharos tengerre szálláshoz. Azaz hajózni muszáj, élni nem.

A mai vállalkozásoknak is megvannak a maguk tengerei, legyen szó szállítmányozásról, könyvelésről, adózásról, készletezésről meg még ki tudja hány adminisztrációba torkolló kötelezettségről. Ezeken a vizeken pedig sokan hajóznak dobozos szoftverek fedélzetén. Az igazi tengeri medvék azonban az egyedi szoftverek vitorláiba fogják a szelet, ezzel is igyekezve elsőként elérni a maguk Rómájába, akár  Pompeius hajózói.

szoftver.jpgA különböző nyilvántartások, tervezési segédalkalmazások és egyebek hatalmas terheket rónak a növekvő és nagyobb forgalmat bonyolító cégek vállára. Egyben jelentős emberi kapacitást is lekötnek. És - bár Murphy szerint tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni a dolgokat csak számítógéppel lehet - a megoldást manapság a nagy kockás papír íveknél hatékonyabban kell tudni kezelni.

Ehhez sok polcról levehető, úgy nevezett kulcsra kész megoldás létezik, amiket dobozos szoftvernek szoktunk aposztrofálni. Ezek többé-kevésbé kielégítik a kisebb vállalkozások igényeit. Persze ahogy nincs két egyforma gyerek, úgy nincs két egyforma folyamatkezelés sem a gazdasági élet szereplőinél.

A dobozon túl - Egyedi szotverek

Szerencsés esetben ennek folyománya csupán annyi, hogy egy nagy tudású szoftver funkcióinak jelentős része sose kerül használatba. Gond akkor van, amikor valami olyan hiányzik ezekből a szoftverekből, ami saját igényeink kiszolgálására nem teszi teljesen alkalmassá. Ilyenkor választhatunk egy félmegoldást, és előkerülhet az Excel. Az adatok pedig Excelben nyerik el végső tartalmukat vagy formájukat. Vagy csv kiterjesztésű fájlokban vándorolnak a nagy alkalmazásból egy kisalkalmazásba (és vissza). Rosszabb esetben pedig jön a jó öreg kockás füzet, a színes toll és a pipálás vagy a kiikszelés, ami - valljuk be - nem a minőségirányítási rendszerek korának a nívóján áll.

Ennél azért jobbak kell legyünk, ugye? Cégvezetőként szánja rá magát Ön is a saját, hasonló problémája megoldására. Keresse bizalommal a Binarit Zrt.-t, mondja el informatikai gondját, és kérjen ajánlatot! Ha egy szoftver fejlesztésével, egy rendszer beüzemelésével segíteni lehet, Ön megfelelő partnerre lel bennük.

A bejegyzés trackback címe:

https://webellis.blog.hu/api/trackback/id/tr4113703250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása